התקן מתאים לכל ארגון (קטן או גדול), מכלל המגזרים, אשר צורך או מספק שירותי ענן.
התקן אינו רגולציה או חוק, ולכן אינו חובה. יחד עם זאת, התקן נדרש לעתים קרובות ע"י לקוחות רבים ברחבי העולם, ואף מופיע כדרישה מנדטורית בעת הגשה למכרזים שונים.
מה נדרש כדי להטמיע את התקן בארגון?
נתחיל ברצון (שזה לא עולה כסף), ואז נכונות של הארגון ומחויבות של ההנהלה. הפרויקט מתחיל במינוי מנהל פרויקט בתוך הארגון, ואז אפשר ליצור איתנו קשר להמשך התהליך. אם לא יודעים מי מתאים להיות מנהל פרויקט, אפשר לקיים פגישת ייעוץ קצרה, ללא עלות וללא התחייבות, ואנחנו נשמח להסביר על כל התהליך, וביחד נמצא את הבן אדם המתאים אצלכם בארגון שיכול לנהל את הפרויקט, תחת הליווי שלנו כמובן.
מה עושים אם אין לנו CISO בארגון? האם זה חובה?
זה לא חובה, והתקן אינו דורש מינוי CISO באופן מפורש. יחד עם זאת, התקן מדבר על הקמה, ניהול, תפעול ושיפור מתמיד של מערכת לניהול אבטחת מידע (מנא"מ), שזה בעצם מעין מסגרת לניהול אבטחת המידע בארגון. רצוי שיהיה מישהו בארגון שאמון על הפעילות הזאת. במידה והארגון מתקשה למלא את התפקיד הזה, אנחנו נשמח להציע לכם שירותי CISO מנוהלים (CISO as a Service).
כמה זמן לוקח לקבל את ההסמכה?
צריך לעשות הפרדה בין תהליך קבלת ההסמכה מגוף התעדה (כגון מכון התקנים או IQC), לבין להטמיע את התקן בארגון. תהליך ההתעדה תלוי בזמינותם של הסוקרים בגופי ההתעדה, ובהסדרת התשלום מול גופי ההתעדה. אם אתם נדרשים בדחיפות לתעודה הסמכה, מומלץ ליצור קשר עמנו בהקדם, ואנחנו נזרז את תהליך ההתעדה אל מול גופי ההתעדה.
כמה זמן לוקח להטמיע את התקן בארגון?
שוב, צריך לעשות הפרדה בין תהליך קבלת ההסמכה מגופי ההתעדה, לבין הטמעת התקן. תהליך הטמעת התקן בארגון הינו תהליך מחזורי, שאינו נגמר, וצריך לשפר אותו בכל שנה. כפי שהתקן מציין: מדובר בשיפור מתמיד, ולכן ישנן פעילויות שצריכים לתחזק בכל שנה, וישנן פעילויות או תהליכים שצריכים לשפר.
מה קורה אם אני צריך תעודה ממש בדחיפות?
תצרו איתנו קשר בהקדם, ואנחנו ניצור קשר עם גופי ההתעדה בארץ ובעולם, וננסה להשיג לכם את התאריך המהיר ביותר למבדקי התעדה. חשוב רק לזכור, עליכם להיות מוכנים לקראת המבדק, לפני שהסוקר מגיע למבדק החיצוני.
כמה עולה לארגון להטמיע ולקבל תעודת הסמכה לתקן ISO 27032?
טוב, אין תשובה אחת כללית לתהליך הזה, היות והתמחור משתנה בהתאם למספר פרמטרים כגון: גודל הארגון, כמות אתרים, מיקום האתרים (האם זה רק אתרים בארץ או שיש גם אתרים בחו"ל שצריכים להסמיך), סוג הפעילות של הארגון, כמות מערכות ותהליכים עסקיים, משאבים פנימיים שיש לחברה (על מנת להטמיע תהליכים ובקרות אבטחה), ועוד. ניתן לקבוע איתנו פגישת ייעוץ קצרה, ללא עלות וללא התחייבות שבמהלכה נוכל להסביר לכם את כל תהליך ההסמכה, ומה נדרש, וכמה זמן זה עלול לקחת עד לקבלת התעודה.
במה TS-CONSULTING יכולים לסייע לנו בתהליך?
בגדול, אנחנו יכולים לסייע לארגון בכל הפרויקט, מתחילתו ועד סופו. חשוב לציין שאנחנו לא חברת אינטגרציה, כך שאם נדרש להטמיע מוצרים מסוימים או לבצע הגדרות ושיניים ברשת הארגון, צוות היועצים שלנו יספק את הייעוץ, ליווי והכוונה, אך לא את הביצוע בפועל. אנחנו מלווים את הארגון משלב הייזום ועד לקבלת התעודה, כולל השתתפות במבדק הסופי, וסיוע במהלך המבדק ולאחר המבדק (טיפול בממצאים אם יימצאו).
מה קורה אם כבר עשינו חלק מהפעילויות לבד?
אין בעיה. אם לארגון כבר יש תקן אחר, או שהחל בתהליך באופן עצמאי ואז נעצר, אנחנו יכולים לבצע תהליך של הערכת פערים. מטרת התהליך הזה הינו לבחון את מוכנות הארגון מבחינת עמידה בדרישות התקן, ולמפות את כל הפערים בין המצב הרצוי (דרישות התקן) לבין המצב המצוי (מצב קיים). התוצר של תהליך הערכת הפערים הינו דוח מפורט של מהם הפערים, והכנת תוכנית עבודה משותפת לסגירת הפערים.